Workshops

Concept: Muziek is overal om je heen

Vibraties en frequenties Make your own Sound !!!

 

Drums:

Ons dagelijks leven zit vol met ritmes en klanken daardoor is het spelen van een ritme vaak makkelijker dan men denkt je moet het kunnen voelen. Door het samenvoegen van patronen onstaat er een verrassend resultaat. Zo leren jongeren ritmes bespelen op trommels.

Rap:

In de workshop schrijven en performen de deelnemers een eigen rhymes/tekst. In de Songwriting workshop worden er songs geschreven. Let your mind do the work.

Het uitgebreidere project Express Yourself leidt tot een eigen song compleet met videoclip. Rappen is – naast dj-en, breakdance en graffiti – een van de vier elementen van de hip-hop cultuur.

Zowel internationale als Nederlandse Rap artiesten verkopen veel muziek en genieten grote populariteit. Hebben we hier slechts te maken met een hoop stoerdoenerij en sinterklaasrijm op een simpele drumbeat, of is dit een serieuze kunstvorm waar we iets van kunnen leren? In de Rap Workshop maken de deelnemers kennis met een MC . Deze workshopleider vertelt over de geschiedenis van de rap muziek, en de verschillende vormen en stijlen. Vervolgens gaan de deelnemers onder begeleiding zelf aan de slag met het schrijven van een rhyme, een eigen raptekst.

Geschiedenis Rap:

De Jamaicaanse Dj Kool Herc verhuisde in de jaren naar New York en introduceerde de Jamaicaanse traditie van toasten, het improviserend rijmen op instrumentale reggae platen. Hij mixte hierbij muziek met twee platenspelers wat resulteerde in een heel nieuw geluid. Het duurde niet lang of de masters of ceremony gingen steeds meer in teams optreden, en rapten ze over feestthemas zoals nieuwe schoenen en mooie vrouwen. In een later stadium werden ook andere themas geintroduceerd waardoor bijvoorbeeld een politieke rap crew als Public Enemy ontstond, en de gangsta rap van bijvoorbeeld Ice T en NWA.

Leren rappen:

De deelnemers leren binnen de muziek te denken en tellen in maten. Om vervolgens de kunst van het rijmen te illustreren, wordt rond een willekeurig onderwerp een verhaal verzonnen. Aan de hand van rijmwoorden worden zinnen gemaakt.

Zelf aan de slag met rap Nu de deelnemers de theorie kennen, gaan ze individueel of in teams hun eigen rhyme schrijven. Hierbij kan een relevant thema als uitgangspunt worden gebruikt. De workshopleider loopt rond en geeft aanwijzingen.

Na zon 15 minuten laat elk team hun geschreven raptekst horen op een hip-hop beats.

Praktische Details:

De workshopleider van B.A.M.N Entertainment verzorgt de Rap Workshop op uw locatie, in een normaal lokaal met tafels, stoelen, pennen en papier voor alle deelnemers. Daarnaast is ook een beamer en scherm of een smartboard handig.

De workshopleider neemt zelf de benodigde geluidsversterking mee, voor zover niet aanwezig op uw locatie.

Doelgroep:

De Rap Workshop beslaat 1 of 2 lesuren, en wordt aan max. 25-30 jongeren gegeven van alle leeftijden en onderwijstypen. De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen. Ook kunnen we meerdere docenten tegelijkertijd inzetten in aparte ruimtes. De workshop kan vallen onder CKV, Muziek, Nederlands, Engels, Frans, Duits en maatschappijleer, en is gemakkelijk aan te passen op speciale schoolthemas en projecten.

Uitgebreidere projecten:

De verschillende Hip-Hop workshops van B.A.M.N Entertainment kunnen worden gecombineerd in een Hip-Hop

Themadag met een spraakmakende afsluitende optreden

Ook kan de Rap Workshop worden uitgebreid met opnames. Er kan zelfs nog een videoclip worden geschoten, bijvoorbeeld in het project Express Yourself Dag.

Het project kan worden afgesloten met bijvoorbeeld een talentavond waarbij alle groepen hun eigen tracks brengen en een jury die een winnaar uitroept.

Kosten Rap Workshop:

De Rap Workshop voor jongeren haalt u in huis vanaf € 250. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte, snel via het formulier of via de e-mail

(bamnentertainmentorg@gmail.com)